Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Növelnünk kell a társadalom, a városok és a különböző infrastruktúrák klímaváltozáshoz való alkalmazkodási kapacitását.

Legfrissebb híreink a témában

PANNON Pro Innovációs Kft. a karbonlábnyom csökkentéséért és a kibocsátás kompenzálásáért

Riesz Lóránt projektfejlesztési vezető a Zöldipari percek című riportsorozatban a karbonlábnyom csökkentéséről, a kibocsátás kompenzálásáról és ennek módjáról beszélt. A riportsorozatot a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) indította az ÖKOINDUSTRIA2021 Green Expó felvezetéseként a Trend FM-en.

 

2020. december 03

Elérhetőek a “Fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai” konferencia előadásainak anyagai

Sikeresen zárult a “Fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai” című konferencia. Az elhangzott szakmai előadások anyagai elérhetőek online.

 

2020. december 02

Sikeresen zárult a magyar műanyag innovációkat támogató Startup Plastic Surgery program

A Klímainnovációs Közösség szervezésében megvalósuló Startup Plastic Surgery az első olyan startup program Magyarországon, amely a műanyag kérdéskörével foglalkozik. A program célja, hogy a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra megoldást nyújtó startup ötletek megvalósítását támogassa. 2020-ban 9 startup vett részt a 4 hónapos programban, akik üzleti coaching és iparág specifikus szakmai mentoring támogatást kaptak, amelynek segítségével piacképessé tudták formálni a kezdetleges startup ötleteiket. Előrehaladásukat a program végén pitch versenyen mutatták be (amely az ÖKOINDUSTRIA keretében került megrendezésre), a legjobb csapatok üzleti befektetést és mentorálási támogatást nyerhettek. 2021-ben a program újra megrendezésre kerül, amelyre startupok, szakmai támogatók és szponzorok jelentkezését várjuk.

 

2020. november 27

Az EIT által támogatott, nyersanyag és alapanyag innovációk felkarolására fókuszáló üzleti workshop-ra várjuk az érdeklődőket

December 15-én (14:00-18:00 között) ingyenes, online workshop kerül megszervezésre, amely során nemzetközi trénerek adnak visszajelzést a nyersanyag és alapanyag iparágat érintő innovatív megoldásokra, segítenek az üzleti modell kialakításában és továbbgondolásában, valamint bemutatják az iparágra fókuszáló vállalkozásfejlesztési programot, az EIT Raw Materials Jumpstarter-t. 

 

2020. november 19

Online konferencia: Okos rendszerek hatékony energiatermeléshez - kombinált szenzoros napkövető rendszerek

Az "Okos rendszerek hatékony energiatermeléshez - kombinált szenzoros napkövető rendszerek" című online, ingyenesen látogatható konferencia november 20-án kerül megrendezésre.

 

2020. november 10

Oldalak