Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

EIT RawMaterials - Design Thinking Workshop Startupoknak

EIT RawMaterials - Design Thinking Workshop Startupoknak

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg az EIT RawMaterials valamelyik fókuszterületén aktív startupoknak szóló üzleti workshopunk. Ha szeretnétek többet tudni arról, hogyan lehet a felhasználói igényeket, az új technológiai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit egy megoldásban egyesíteni a design thinking módszertanának segítségével, ez a workshopunk kifejezetten nektek szól!

Az EIT RawMaterials fókuszterületei:

Körforgásos üzleti modellek

 • Nyersanyagellátás biztosítása,
 • Újrahasznosítás és ipari hulladék valorizálása,
 • Anyagmegoldások tervezése, megoldások, amelyek szisztematikusan kezelik a teljes életciklust, a nyersanyagellátástól az anyaginnovációig, a fejlett anyagokig, termékekig, termék-szolgáltatási rendszerekig, folyamatokig, a körforgásos termékek tervezéséig, új üzleti modellekig, új politikáig,
 • Új oktatási és figyelemfelkeltő módszerek,
 • Erőforrás-hatékony feldolgozás az anyagok társadalomban való megőrzése, ameddig csak lehetséges,
 • Új terméktervezési megközelítések a körforgás, az újrahasznosítás, az újrafelhasználás, a javítás és az újragyártás terén.

Fenntartható anyagok

 • Autóipari innováció: CO2- és szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése; autonóm vezetés; mobilitás, mint szolgáltatás; gyártási költségek csökkentése; újrahasznosíthatóság javítása,
 • Repülési innováció: CO2-kibocsátás csökkentése; zajcsökkentés; elektromos meghajtás; súly csökkentés; költségcsökkentés,
 • E-bike, e-board, e-roller innováció: súly csökkentés; költségcsökkentés; nagyobb  hatótávolság,
 • Bányászati gépek (nehézgépek és drónok) innovációs trendje: villamosítás; energiahatékonyság; megújuló energiák használata; hatékony működés és a minimálisra csökkentett előre nem tervezett leállások, intelligensebb berendezések és automatizálás, környezetvédelmi felelősség.

Erőforrások felelős biztosítása

 • Erőforrások biztosítása (geológia): átfogóbb és integráltabb adatkészletek az ásványlelőhelyek jelenlegi geológiai modelljeihez, mélységben és távoli helyeken történő célzottabb kutatás, intelligens és innovatív adatgyűjtés és -kezelés, a leállított bányák és zagyok újraértékelése,
 • Technológia: innovatív technológiák a bányászati és feldolgozási képességek továbbfejlesztéséhez, környezeti lábnyom csökkentése, a víz- és energiafogyasztás csökkentése, fenntartható hulladék- és kibocsátás-kezelés, valós idejű geokémiai és geofizikai módszerek, felderítő és feltáró fúrások, adatkészletek gépi tanuláson keresztüli integrációja, az automatizálás és a távműködtetés.

 

A workshopot Csernátony Fanni Product & Service Designer, Design Thinking expert vezeti. A design workshopok, a közös alkotás rabja amióta a MOME-n elkezdett terméktervezést tanulni. Számos olyan rendezvényen volt jelen résztvevőként, szervezőként, amelyek a kreatív csapatmunkára összpontosítottak. Úgy véli, hogy a tervezési folyamat akkor működik a legjobban, ha különböző kulturális és szakmai háttérrel rendelkező embereket vonunk be. Jelenleg a MOME oktatója és a Cellux Csoport tagja. Tervezői és oktatói munkájának és doktori kutatásának középpontjában a design és annak különböző módszertanai állnak. Az a célja, hogy minél több emberrel megismertesse a designt, mint szellemiséget és kreatív problémamegoldási módszert.


A workshop ingyenes, de a helyek száma limitált, hogy minden résztvevő személyre szabott, a gyakorlatban is jól használható tudásra tehessen szert!


Dátum: 2023. május 17., szerda, 16:00-19:30
Helyszín: online, ZOOM-on keresztül


Használjátok ki a lehetőséget, töltsétek ki az űrlapot, jelentkezzetek:
https://forms.gle/pQz4Wb9mmk7cYR3Y8