Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

EIT Food Challenge Labs

EIT FOOD CHALLENGE LABS

Ötletelés és prototípus építés az élelmiszeripar kihívásaira válaszolva
 

Érdekelnek az élelmiszeripar aktuális kihívásai és szívesen ötletelnél a lehetséges megoldásokról?  Az EIT Food Challenge Labs ötletversenyén design thinking trénerek megtanítanak az innovációs tervezés alapjaira, csapatokban kutattok és koncepciót alkottok majd iparági szakemberek segítenek az ötlet továbbfejlesztésében.

A Klímainnovációs Közösség ötödik alkalommal szervezi meg az EIT Food Challenge Labs hazai programját, amelynek keretében te is részesévé válhatsz annak a nemzetközi kezdeményezésnek, ahol az ötletekből valós megoldások születnek!
 

Program:

A Challenge Labs célja, hogy a jelentkezők 4-5 fős csapatokat alkotva innovatív megoldásokat találjanak a kihívásokra. A kutatást, ötletelést és koncepció alkotást tapasztalt design thinking és service design trénerek vezetik. A programhoz iparági mentorok is csatlakoznak, akik visszajelzést adnak a koncepció kapcsán.

A program elemei:

KUTATÁS

  • A kihívások ismertetése, csoportok kialakítása 
  • Az innovációs folyamat megértése, új módszerek elsajátítása, különböző tervezői eszközök kipróbálása a gyakorlatban
  • Kutatási kérdések kidolgozása minden csapat számára az általuk meghatározott témában

ÖTLETELÉS (Ideation, Prototyping)

  • Kutatási eredmények feldolgozása
  • Ötletelés
  • Koncepció vázlatok kidolgozása
  • Prototípusok elkészítése

KONCEPCIÓ

  • A mentorok visszajelzései alapján a koncepciók fejlesztése
  • Pitch felkészítés

PITCH VERSENY

  • A projekt prezentálása a szakmai zsűri előtt

A programban résztvevők a későbbiek folyamán folytathatják a közös munkát és akár az EIT Food nemzetközi startup programjaiba is jelentkezhetnek. 
 

Milyen előnyökkel jár az eseményen való részvétel? 

✅ az innovációtervezéshez használt design thinking és service design módszerek és eszközök megismerése
✅ az élelmiszeripart alakító üzleti trendek megismerése
iparági szakértőkkel való konzultáció
✅ hasonló érdeklődésű innovátorok megismerése
✅ lehetőség az EIT Food startup programokba tovább vinni az ötletet

 

Részletek:

  • Dátum: 
    • 2025. november 25., kedd 17:45-19:30  - ONLINE
    • 2025. november 29., szombat 09:00-19:00  - SZEMÉLYESEN
  • Helyszín: Budapest
  • Esemény nyelve: magyar
  • Részvételi szabályzatot itt találod, ami kiemelten fontos:
    • A jelentkezéssel elfogadod, hogy a teljes programon részt veszel és aktívan közreműködsz a csapatmunkában, hogy valóban hatékony és eredményes ötletelésben legyen részed.

Kik jelentkezhetnek?

  • alap, mesterképzéses, doktorandusz vagy már végzett hallgatók, akik elsősorban - de nem kizárólag - az alábbi területeken jártasak:
    táplálkozás, biotechnológia, mezőgazdaság, élelmiszer-tudományok, informatika, üzleti tanulmányok vagy pszichológia, marketing
  • bárki, aki érdeklődik az élelmiszeripar iránt és úgy érzi, hogy tudása és készségei értékesek lehetnek a tervezési folyamat során

Jelentkezhetsz egyénileg és mi közös érdeklődés alapján beosztunk egy csapatba. Ha már van csapatod és együtt vennétek részt a workshopon, a jelentkezést egyénileg ki kell mindenkinek töltenie, megjelölve azokat, akikkel együtt szeretne dolgozni majd az ötleteken.


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztrációs lapot mindenkinek egyénileg kell kitöltenie, akkor is, ha többen együtt érkeznétek!


A helyek száma limitált!


Mit nyerhetsz?


A kapcsolatépítésen és a design thinking módszertanának elsajátításán túl a legjobb ötleteket díjazzuk!

 

A jelentkezést megnyitottuk! Ha érdeklődsz a program iránt töltsd ki regisztrációs lapot a "Jelentkezem" gombra kattintva!

 

Jelentkezem

 

 

 

Kérdés esetén pedig írj nekünk: startup@ppis.hu


Nézd meg a 2019-es lengyel Challenge Labs összefoglalóját!


A program az EIT Food támogatásával valósul meg. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet élelmiszer-szakterülettel foglalkozó, tudományos és innovációs közössége az EIT Food, melynek a magyarországi Hub tevékenységét - melyet a Campden BRI Magyarország végez - 2021-től a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. vállalkozásfejlesztési tevékenységével támogatja. Oktatási és innovációs tevékenységek kapcsán a Campden BRI Magyarország, míg startup programok esetén a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. az elsődleges kapcsolattartó. Az EIT Food hozzájárul a fenntartható gazdasági növekedéshez azáltal, hogy startupokat és innovátorokat támogat ötletük megvalósításában  számos, élelmiszeriparra és mezőgazdasági területre fókuszáló oktatási (például RIS Fellowships), innovációs és vállalkozásfejlesztési programja során. 

 

                                                                               

 

Tudj meg többet az EIT-ról, EIT RIS-ről és EIT Food-ról: https://klimainnovacio.hu/hu/eit-food