Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

EIT Climate-KIC

MI AZ EIT CLIMATE-KIC?

Az EIT Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése. A KIC rövidítés Knowledge and Innovation Community, Tudás- és Innovációs Közösséget jelent, melyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT)  2010-ben alapított. 

Feladata az innovációs folyamatok ösztönzése és egyszerűsítése az érintett európai intézmények, vállalatok és tudományágak releváns szereplőinek közösséggé szervezésén keresztül. Az oktatásra, innovációra és vállalkozói készségek fejlesztésére támaszkodva a gyakorlatban gyorsan alkalmazható megoldásokat kínál a klímaváltozás által támasztott stratégiai kihívásokra.

ELÉRHETŐSÉGEK

TEVÉKYENYSÉGEK

Az EIT Climate-KIC olyan magas innovációs potenciállal rendelkező projekteket támogat, amelyek képesek jelentős mértékben hozzájárulni a klímaváltozás elleni védekezéshez és alkalmazkodáshoz. Az innovációs potenciál mellett fontos szempont a reális megvalósíthatóság, amely szilárd gazdasági és műszaki alapokra épül. Projektjeit a vállalati, intézményi és tudományos területen aktív partnerek együttműködésével valósítja meg.

PROGRAMOK

A nemzetközi és hazai EIT Climate-KIC programokról itt lehet bővebben olvasni

KLÍMAINNOVÁCIÓS KÖZÖSSÉG MAGYARORSZÁGON

A klímaváltozás közös ügyünk. A Klímainnovációs Közösséget (KIK) a PANNON Pro Innovations hozta létre azzal a céllal, hogy összegyűjtse a klímaváltozásban érintett szakértőket, diákokat, innovátorokat, cégeket és intézményeket Magyarországon. Facebook oldal: https://www.facebook.com/klimainnovacio

PARTNEREK

Az EIT Climate-KIC nemzetközi közössége megközelítőleg 200, az innovációban élenjáró európai kutatóintézet, egyetem, önkormányzat és vállalkozás együttműködésére épül. A Közép-Magyarországi RIC partnerei közé tartozik többek között Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft is tagja.