Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Startup programok

A KIK egy tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosít mindazoknak, akik szokásaik és kapcsolati rendszerük révén tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Ötletgazdákat és feltörekvő startupokat támogatunk abban, hogy greentech ötletükkel sikeresen piacra lépjenek.

2013 óta több mint 200 startupot támogattunk, amely során több mint 1300 óra coaching és mentoring támogatást biztosítottunk számukra, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottunk szét a legjobb csapatok között.

Minden programunkba legalább két fős csapatok jelentkezését várjuk. Mivel nemzetközi trénerekkel és csapatokkal is együtt dolgozunk, legtöbb programunk (részben) angolul zajlik. 

Az évek során számos startup programot dolgoztunk ki, amelyek megvalósítása során több megbízóval dolgoztunk együtt. Tapasztalataink alapján, innovatív ötletgazdák felkarolásával, nagyban hozzájárulunk a klímaváltozás mérsékléséhez. Folyamatosan keresünk új pénzügyi és szakmai partnereket, tematikus programok támogatásához.

 

Startup Plastic Surgery

A Startup Plastic Surgery programunk üzleti coachingot és iparág fókuszú szakmai támogatást nyújt a résztvevő csapatoknak a 4 hónapos időszak során, ezáltal segítséget nyújt piacképessé és gazdaságilag életképes vállalkozássá formálni a kezdeti fázisú startup ötleteket. A teljes program egy pitch versennyel zárul, ahol a csapatokat szakmai zsűri értékeli és a legjobbakat a támogató partner értékes díjakban részesíti. 

 • Fejlettség: ötletfázis
 • Időtartam: ~4 hónap
 • Program: Bootcamp, folyamatos üzleti és szakmai konzultációk, workshop-ok, networking esemény, pitch verseny
 • Iparág: műanyag vagy műanyag használat

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://startup-plastic.hu/

EIT Raw Materials Pre-Jumpstarter workshop

Az EIT Raw Materials Jumpstarter programot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatja és több, mint 10 európai országban kerül megrendezésre. A pre-accelerator program olyan innovátorokat, kutatókat, egyetemistákat, vállalkozókat céloz, akik a nyersanyag és alapanyag szektorban tevékenykednek.

December 15-én online, angol nyelvű workshop-ot szervezük, ahol bemutatjuk a programot. A workshop-ot nemzetközi, tapasztalt trénerek vezetik, felteheted kérdéseidet a vállalkozásokkal kapcsolatban. A program elején az üzleti ötlet kerül górcső alá, visszajelzést kapsz, hogy piacképes vállalkozássá fejleszthető-e, megnézzük, hogy milyen problémát old meg az ötlet, a vásárlók/felhasználók számára milyen előnyökkel jár és felszínre kerül, hogy kik lehetnek az első vásárlók. A workshop végén átnézzük az EIT Raw Materials Jumpstarter jelentkezési lapot, amely alapján el tudod dönteni, hogy a program neked való-e.

 • Fejlettség: ötletfázis vagy érettebb
 • Időtartam: 4 órás workshop
 • Program: Rövid online, angol nyelvű workshop
 • Iparág: Raw materials

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://klimainnovacio.hu/hu/program/eit-raw-materials-workshop

ClimateLaunchpad

A ClimateLaunchpad a világ legnagyobb zöld üzleti ötletversenye, amit több, mint 50 országban rendeznek meg. A program egy rendkívül intenzív kétnapos Bootcamp-pel kezdődik, mely nemzetközi trainer vezetésével megmutatja, hogy mi szükséges a sikeres elinduláshoz. Az intenzív kurzust 6 csoportos alkalom követi, ahol a résztvevők további üzleti iránymutatást kapnak, valamint fejleszhetik innovatív ötletük előadási módját pitch training keretében. Végül, de nem utolsósorban, bepillantást enged valódi piaci versenybe: a résztvevő ötletgazdák összemérhetik tudásukat a magyarországi döntőn, sőt a legjobbak bekerülhetnek a nemzetközi döntőbe is, ahol a kapcsolatépítésen túl anyagi támogatást is lehet nyerni.

 • Fejlettség: ötletfázis
 • Időtartam: ~3 hónap
 • Program: Bootcamp, 6 csoportos alkalom, hazai és nemzetközi döntő
 • Iparág: Greentech

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://klimainnovacio.hu/hu/program/climatelaunchpad

 

EIT Food Innovation Prize

Nemzetközi verseny, amely során a leginnovatívabb élelmiszer és mezőgazdasági megoldásokkal rendelkező csapatok üzleti tréningen vesznek részt, majd hazai és nemzetközi versenyen pitch-elnek, ahol a legjobbak vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyerhetnek.

 • Fejlettség: ötletfázis és érettebb csapatok
 • Időtartam: ~2 hónap
 • Program: 1 napos üzleti tréning, hazai és nemzetközi verseny
 • Iparág: élelmiszer, mezőgazdaság

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/Innovation-Prizes

 

EIT Climate-KIC Retrofit Startup Acceleration

Az EIT Climate-KIC Acceleration programunkat lerövidítettük és tematizáltuk, 2020-ban az épületkorszerűsítési és fenntartható építőipari innovációs megoldásokara fókuszáltunk. A féléves program során üzleti coaching, iparágspecifikus konzultációk, valamint workshop-ok keretében segítünk az üzleti modell véglegesítésében, a piac kiismerésében és validálásában. A program Demo Day-el zárul, ahol a szakmai zsűri értékelése alapján a legjobbak akár 25 ezer euró vissza nem térítendő pénzügyi támogatásban is részesülhetnek.

 • Fejlettség: ötletfázis és érettebb csapatok
 • Időtartam: ~6 hónap
 • Program: Bootcamp, üzleti workshop-ok, folyamatos egyéni konzultációk üzleti coach-csal, KPMG-s és iparági szakmai mentorral, networking események, DemoDay
 • Iparág: fenntartható építőipar és építészet

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://klimainnovacio.hu/hu/program/retrofit-startup-acceleration

 

EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG

Az Accelerator programban évente több tucat ötletgazdával dolgozunk együtt, hogy innovatív ötletét közösen piacképessé fejlesszük és gazdaságilag életképes vállalkozássá formáljuk. Háromlépcsős inkubációs programban workshopok és üzleti coaching során segítünk az üzleti modell kialakításában, a piaci működés megismerésében, piaci validációban és felkészítünk a befektetők keresésére is. A legígéretesebb startupok pedig másfél év alatt legfeljebb 50.000 Euró vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

 • Fejlettség: ötletfázis és érettebb csapatok
 • Időtartam: ~1.5 év
 • Program: Bootcamp, üzleti workshop-ok, heti szinten egyéni konzultációk üzleti coach-csal és KPMG mentorral, networking események, 3 DemoDay
 • Iparág: cleantech

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://klimainnovacio.hu/hu/program/accelerator-program-startup-ok-resz...

 

Greenhouse

A féléves pre-inkubációs programban ötletgazdákkal dolgozunk együtt, ahol csoportos üzleti alkalmak során segítünk az innovatív ötlet üzleti továbbfejlesztésében. Az EIT Climate-KIC a kiválasztott Greenhouse csapatokat €2500-val segíti annak érdekében, hogy a klímainnovációs ötleteiket fenntartható üzletté, piacképes termékké vagy szolgáltatássá tudják fejleszteni.

 • Fejlettség: ötletfázis
 • Időtartam: ~6 hónap
 • Program: csoportos üzleti workshop-ok
 • Iparág: greentech

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://klimainnovacio.hu/hu/program/greenhouse-pre-inkubacios-program

 

Ha érdeklődsz a programjaink iránt, bővebb információ vagy együttműködés miatt vedd fel velünk a kapcsolatot: startup@ppis.hu vagy kattints az “Érdeklődöm” // "Csatlakozás, mint támogató" gombra.

 

Érdeklődöm

 

 

Csatlakozás, mint támogató