Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Szakmai fórum meghívó - Úton a dekarbonizáció felé, avagy hogyan válhat egy kkv erőforráshatékonnyá?

2020. február 03

Az elmúlt hónapokban megjelenő nemzetközi és hazai stratégiák, útmutatások, megállapodások és irányelvek a környezetbarát, energia-, anyag- és erőforráshatékony működést ösztönzik. Ez kihat a kis-és középvállalkozások mindennapi működésére is, hiszen ezentúl olyan támogatásokra pályázhatnak, amelyek ezen célok megvalósítását mozdítják előre.

Ez mit jelent a gyakorlatban? Hogyan érhető el a környezeti, gazdasági és társadalmi szempontból is fenntartható fejlődés? Milyen új, zöld és high-tech fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a vállalkozások számára? Hogyan kovácsolható versenyelőny ezen lehetőségek kiaknázásával?

Az Európai Unió Horizont 2020 programjának finanszírozásával megvalósuló EUCalc projekt keretein belül - Bécs, Koppenhága, London és Róma mellett - Budapesten is megrendezésre kerülő szakmai fórumon első kézből kaphatnak a résztvevők válaszokat és értékes információkat a meghívott nemzetközi szakértőktől és partnerektől. A rendezvény társlebonyolító szervezete a PANNON Pro Innovációs Kft és az IFKA Zöld gazdaság csoportja.

A fórumon bemutatásra kerül egy felhasználóbarát, dinamikus modellezési eszköz, amely által lehetőség nyílik a különböző működési folyamatok erőforrásigényének és környezeti hatásának összehasonlítására és a kiaknázható fejlesztési lehetőségek azonosítására.

A szakmai fórum hivatalos nyelve angol, részletei:

Időpont:               2020. február 13. (csütörtök)

9:30-tól Regisztráció                         

10:00 Tanka Eszter (IFKA): A program megnyitása

10:10 Dr. Gyalai-Korpos Miklós (PANNON Pro): EUCalc projekt áttekintése

10:30 Prof. Dr. Juergen Kropp (Research Domain II “Climate Resilience” elnökhelyettese): Előadás az EUCalc mögöttes módszertanáról, fókuszáról és előzetes eredményeiről

11.45-12:00 Vezetett Q&A

12:00 Networking ebéddel kísérve

Helyszín:            Millenáris Park B épület - Elektromobilitás Látogatóközpont

                           1024 Budapest, Kis Rókus u. 16.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Amennyiben az esemény felkeltette érdeklődését, kérjük, az alább található linken keresztül jelezze részvételi szándékát.

Regisztráció: EUCalc regisztráció (kérjük, válasszák a Felhasználói fiók nélküli kérdőív kitöltést)

Regisztráció határideje: 2020. február 10. (hétfő)

Reméljük, Önt is a résztvevők között köszönthetjük!