Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Climate-KIC start-upok az Európai Clean Tech Fórumon

2015. március 24

A BIOPOLUS WaterHub és a Szövetség39 CALTROP-e, a Climate-KIC Accelerator programban inkubált start-upok bejutottak a Clean Tech Forum Europe-ra.

Az idén 11. alkalommal, Firenzében megrendezett, Európa egyik legrangosabb Clean Tech Fóruma kiváló lehetőséget biztosít a BIOPOLUS és a Szövetség39 számára, hogy Európa legnívósabb clean tech szereplőivel találkozzon és a szakma előtt bemutatkozzon.

WaterHub projekt:

A WaterHub egy moduláris, beépített infrastruktura, ami az olyan urbánus slum közösségek alap igényeinek ellátásában segít. Olyan bio-alapú infrastruktúrához biztosít hozzáférést a rendszer, mint tisztítás, szennyvíz menedzsment, energia-, élelmiszer ellátás és szociális szolgáltatások. Egy egy WaterHub 5000-től akár 50 000 fős városrészek ellátását képes biztosítani. 

A WaterHub nevű projektről bővebben érdeklődni alábbi elérhetőségen lehet: Saurabh Saraf, Founding Member & responsible for business development, saurabh.saraf@biopolus.org

CALTROPe:

A CALTROPe névre keresztelt projekt a vízi építészet francia nagymesteréről elkeresztelt Jacques Rougerie Alapítvány pályázatának „Tengerszint-emelkedés és Építészet” kategórájában hozta el a 10 ezer eurós fődíjat. A terv a globális felmelegedés okozta vízszintemelkedéssel járó területvesztés problémájára kereste a választ, elsősorban a veszélyeztetett folyótorkolatokra koncentrálva. 

„A projekt egy könnyen telepíthető modulrendszert takar, amely organikus, természetközpontú módon válaszol a vízszintemelkedéssel járó területvesztés okozta kihívásra. A részben betonból, részben helyi anyagokból álló, csipkeszerű gátszerkezetet a legveszélyeztetettebb folyótorkolatokban építenék ki. A betonelemekbe mangrove facsemetéket ültetnek, amelyek a növekedésükkel egyidőben hatékony védelmi vonalat alkotnak, és fokozatosan beépülnek a környezetbe. A részben mesterséges, részben élő növényekből álló gátrendszer tehát alkalmazkodik a természetben zajló változásokhoz, és segíti a védett területek hordalékkal való feltöltését.”

 

 
 
Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz