Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Bővülő egyetemi képzések klímainnovátoroknak

2014. december 02

Eddigi legnagyobb diplomaosztó ünnepségén a Climate-KIC oktatási csapata 46 frissen végzett diáknak adta át klímainnovátori készségeiket igazoló diplomájukat. A hivatalos tantervet kiegészítő képzéseket 2011 óta szervezik Európa legrangosabb egyetemein mesterképzésben és doktori képzésben résztvevő hallgatóknak, akik érdeklődnek a klímatudományok és a vállalkozói ismeretek iránt és megfelelnek a szigorú felvételi követelményeknek.

A többek között a TU Berlin, a londoni Imperial College vagy az utrechti egyetem üzleti, mérnöki, klíma-, társadalom- és természettudományos területekről érkező diákjai a képzésben vállalják, hogy tanulmányaik mellett külön szemináriumokon fejlesztik a tudományos, vállalkozói vagy épp prezentációs ismereteiket és készségeiket. Részt vesznek továbbá inspiráló kerekasztal beszélgetéseken és nyári egyetemeken, hogy részletesen tanulmányozzák a klímainnovációs megoldási lehetőségeket és a jövő innovátorai, problémamegoldói lehessenek. A program részét képezi ezen kívül egy 1-6 hónapos szakmai gyakorlat valamelyik Climate-KIC partnerszervezetnél, így biztosítva, hogy a kiegészítő diplomát megszerző hallgatók karrierjük során sikerrel vehessék az éghajlatváltozás támasztotta kihívásokat. A kiegészítő képzéseket a Climate-KIC és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet akkreditálja 

Bár Magyarországon egyelőre nem érthető el Climate-KIC által akkreditált képzés, a külföldi egyetemekről érkező hallgatóknak magyar cégeket, szervezeteket is keresünk szakmai gyakorlat helyszínéül. A gyakornokok fogadásának előnyeiről és feltételeiről itt olvashat bővebben. Emellett az évente megrendezett nemzetközi nyári egyetemre magyar hallgatók és frissdiplomások jelentkezését is várjuk - bővebb információk a jelentkezésről itt.

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Biomassza alapú gazdaság fejlesztése

Biomassza alapú gazdaság fejlesztése

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Ipari szimbiózis

Ipari szimbiózis