Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Szorosabb együttműködés a temesvári régióval - nem csak papíron

2014. december 08

2014 január óta a Climate-KIC igyekszik jelenlegi székhelyein kívül eső területeket is bevonni programjaiba. A magyarországi koordináció ennek szellemében közel egy éve aktívan dolgozik együtt a temesvári Kereskedelmi, Ipari és Agrár Kamarával, akik - amellett hogy kiterjedt és aktív iparági kapcsolatokkal rendelkeznek - a régióban az Enterprise Europe Network képviseletét is ellátják.

2014 szeptemberében hivatalos együttműködési megállapodást is aláírt a temesi kamara és a Climate-KIC tevékenységek hazai koordinátora, a PANNON Pro Innovations. Azonban a közös munka nem csupán papíron látszódik: az elmúlt közel egy évben 10 román szakértő vett részt nemzetközi szakértői csereprogramunkban, 32 magyar kollégájuk mellett, illetve többen utazhattak európai tematikus képzésekre is. Partnerünk az IFKA két tanulmányutat szervezett az ipari kapcsolatok erősítése céljából, melyen 25-25 magyar és román vállalkozó és környezetvédelmi szakértő vehetett részt, valamint 6 román start-up vehetett részt az európai színvonalú inkubációs programunkban. 

A felsorolt programlehetőségek 2015-ben is elérhetőek lesznek az érdeklődők számára. Az eddigi Climate-KIC-es tevékenységeken túlmenően pedig szeretnénk egyéb közös projektek létrejöttét és vállalkozások közötti kapcsolatok épülését is támogatni. Idén a temesi kamara szervezésében ezért tartottunk Horizon 2020 pályázati információs napot és folyamatosan várjuk olyan magyar cégek jelentkezését, akik romániai partnerkeresésben és projektfejlesztésben számítanak a segítségünkre.

Kapcsolattartónk elérhetősége: levente.huszti@ppis.hu

Ipari szimbiózis

Ipari szimbiózis