Skip to main content

You are here

Hackathon - Green ideation

Hackathon - Green ideation

Most először! Összefogjuk a klímaváltozást érintő kritikus területeket! Legyél te is része az eddigi legnagyobb greentech ötletelésnek!


Aktívan fellépnél a klímaváltozás problémái ellen?
Érdekel a vállalkozások és startupok világa?

Csatlakozz az ötleteléshez, keresd a klímaváltozás legégetőbb problémáira választ adó innovatív üzleti megoldásokat!
Ha egy jó ötlet az, ami hiányzik még vagy ha a csapatba kellene még néhány tag melléd, mi segítünk, hogy hasonló érdeklődésű innovátorokat megismerve a workshop végére kidolgozz egy kreatív ötletet, amivel a későbbiekben akár az EIT Climate-KIC, az EIT Food vagy az EIT RawMaterials programjaihoz is csatlakozni tudtok!

 

Mi az EIT?


Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) az Európai Unió független szerve, amelyet 2008-ban hoztak létre, hogy Európa-szerte segítse az innovációt. Az EIT vezető üzleti, oktatási és kutatási szervezeteket egyesít, hogy dinamikus, határokon átnyúló kapcsolódások, partnerségek alakulhassanak ki. Ezek az innovációs közösségek arra törekszenek, hogy megoldásokat találjanak egy adott terület globális kihívásra. Az EIT innovációs közösségei úttörő termékek és szolgáltatások fejlesztését segítik elő, új vállalatokat alapítását támogatják és új vállalkozói generációt képeznek. Összehozzák az innovátorokat, vállalkozókat, szakembereket és befektetőket Európa-szerte, hogy legjobb ötletekből termékek, szolgáltatások születhessenek meg, munkahelyeket teremtve és növekedést generálva.
 

EIT Food

A világ legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő élelmiszer-innovációs közössége. Új kapcsolatok kialakítását segíti a mezőgazdasági és élelmiszeripar területén, startupok és vállalatok között; élelmiszeripari vállalkozók és befektetők között; a fogyasztók és az ipar között; kutatás és a gyakorlatba való átültetés között; ötleteket és innovációt ösztönöz a változás előmozdítása érdekében. Az EU támogatásával olyan projektekbe, szervezetekbe fektet be és olyan magánszemélyeket karol fel, akik osztoznak az egészséges és fenntartható élelmiszerrendszerre vonatkozó célkitűzéseiben. Innovációs projektjei ipari, oktatási és kutatási partnerek együttműködésével valósulnak meg, hogy a legígéretesebb élelmiszer-innovációs területeken megoldásokat fejlesztve javítsa a környezeti és egészségügyi eredményeket.

EIT RawMaterials

A világ legnagyobb innovációs közössége a nyersanyagszektorban. Célja, hogy Európa fő erősségévé emelje a nyersanyagokat, az európai ásvány-, fém- és anyagágazat fenntartható versenyképességének lehetővé tétele, az innováció ösztönzése és előmozdítása a teljes nyersanyag-értéklánc mentén, a nyersanyagágazat megerősítése az innovátorok oktatásán keresztül.

EIT Climate-KIC

Az EIT Climate-KIC a legnagyobb európai szervezet, mely innovációs fejlesztéssel küzd az éghajlatváltozás ellen. A szisztematikus megközelítés révén a szervezet összeköti Európa legambiciózusabb éghajlati érdekeltségeit városok, régiók, sőt egész országok szintjén. Az EIT Climate-KIC küldetése, hogy együtt dolgozzunk a rendszerszintű változások felgyorsításán az éghajlati válság megelőzése érdekében. Meghatározzuk, biztosítjuk és behatároljuk az innovációt ösztönző állami és magán befektetési alapokat. Figyelemmel kísérjük az előrehaladást és az eredményeket, valamint következtetéseket és összegzést vonunk le annak érdekében, hogy pénzügyi partnereink hatékonyan fektessék be erőforrásaikat a maximális hatás elérése érdekében. A jövőképpel, ötletekkel, alacsony kibocsátású termékekkel, szolgáltatásokkal és pénzügyekkel rendelkezők összekötésével olyan projekteket hozunk létre, amelyek hatékonyan támogatják az éghajlatváltozás elleni küzdelmet.


Az eseményt Csernátony Fanni Product & Service Designer, Design Thinking expert vezeti, Design Thinking trénerek támogatásával.

Csatlakozz hozzánk és dolgozzunk ki együtt innovatív ötleteket az innovációs közösségek fókuszterületein:

- klímabarát élelmiszer-rendszerek és étrendek
- alternatív fehérjék
- fenntartható mezőgazdaság és akvakultúra
- célzott táplálkozás
- digitális nyomonkövethetőség
- körforgásos élelmiszerláncok

- új körkörös üzleti modellek - újrahasználat, javítás, újragyártás, megosztásos gazdálkodás
- fenntartható anyagok - akkumulátorok, üzemanyagcellák, mágnesek; könnyűszerkezetes kialakítású anyagok: acélok, színesfém-ötvözetek, kompozitok, multianyagok
- primer és szekunder erőforrások felelősségtelje biztosítása, feldolgozása

- egészséges, tiszta városok
- éghajlati hatásoknak fokozottan kiszolgáltatott régiók ellenálló-képességének növelése
- tájak, területek szénforrásból szén-elnyelővé alakítása
- klímabarát élelmiszer-rendszerek és étrendek
- körkörös regeneratív gazdaságok
- körkörös, inkluzív, nettó nulla kibocsátású tengeri csomópontok
- demokratikus és inkluzív átmenetek azokban a régiókban, amelyek gazdaságilag a fosszilis tüzelőanyagoktól és a szennyező iparágaktól függenek

 

Dátum: 2023.03.25. 10:00-18:00
Helyszín: MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, 1121 Budapest, Zugligeti út 9.

Nyelv: magyar


Jelentkezz most:
https://forms.gle/gJpa9BUkzdy3hQmw9

Downloadable files